De kunst van het inrichten: Hoe maak je je huis Feng Shui? 7 tips voor beginners

De kunst van het inrichten: Hoe maak je je huis Feng Shui? 7 tips voor beginners

januari 17, 2019 Uit Door wetering

Een Feng Shui huis straalt rust uit. Wil jij ook een plek creëren waar je tot rust kunt komen? Dat je thuis komt, de deur achter je dicht doet en de stress en druk van je afvalt. Je eigen rustpunt.

Wanneer je begint met de basis, is het niet moeilijk om je huis Feng Shui te maken. Je zult snel resultaat zien en merken. Je voelt je fijn, rustig en ontspannen in je eigen huis. Is dat niet wat we allemaal zouden moeten nastreven? Geleidelijk kun je dit doorzetten en meer complexe Feng Shui niveaus toepassen. Om je op weg te helpen bij het creëren van een Feng Shui huis, zijn hier 7 tips voor beginners.

7 Feng Shui tips voor beginners

  1. Ruim je rommel op!

Ruim alles op uit je huis waar je niet van houdt. Het opruimen van rommel is een belangrijk onderdeel van Fengfeng shui je huis inrichten Shui, en best toegankelijk. Het is zelfs een essentiële stap om een harmonieuze sfeer te creëren in je huis en je huis Feng Shui te maken.

Alle rommel die je in je huis verzamelt, vormt eigenlijk een last op je schouder. Je ziet het, ervaart het en voelt het. En je moet het steeds schoonmaken en opruimen. Het gaat erom dat je deze last van je schouder haalt. Letterlijk en figuurlijk. Dit klinkt nu misschien nog een beetje zweverig, maar je zult merken dat je veel rustiger en meer ontspannen bent in een leeg, goed georganiseerd huis.

Daar komt bij kijken dat een huis met weinig rommel veel makkelijker schoon te maken is. De regel hierbij is: houdt de vloer vrij.

Daarom schrijft Feng Shui voor dat je bij elk object in je huis nagaat hoeveel je van dit object houdt. Is het belangrijk genoeg om het te houden? Neem je voor om jezelf te ontdoen van de onbelangrijke objecten in je huis. Begin bij je woonkamer.

  1. Heb een schone lucht en veel licht in je huis

Lucht en licht zijn twee belangrijke elementen die Feng Shui-energie creëren in je huis. Ventileer je huis dus voldoende. Open je ramen en laat deze gerust open staat. Voeg ook luchtzuiverende planten toe in je huis, zodat de lucht altijd zuiver is en vol met zuurstof. Je kunt er ook voor kiezen om een luchtzuiveraar in je huis te plaatsen, al zijn planten min of meer de natuurlijke variant op dit apparaat.

Overweeg ook om zoveel mogelijk licht in je huis toe te laten. Heb je al veel grote raampartijen? Fantastisch. Zo niet, dan kun je ook gewoon de gordijnen openhouden.

  1. Maak je eigen Bagua-diagram

De Bagua is een belangrijk element van Feng Shui. Het is een energiekaart van je huis. Het onderscheid welke creeer je eigen bagua diagram in je huisplekken van je huis welke functies hebben. De volgende functies zijn in Bagua opgenomen: vuur, liefde, creativiteit, help mensen, carrière, spiritualiteit, gezondheid en geld. Elk onderwerp dient op een bepaalde plek in je huis tot uiting te komen.

Nadat je de Bagua-diagram hebt opgesteld, weet je welke delen van je huis zijn verbonden met welke specifieke delen van je leven. In de traditionele Feng Shui is het zuidoosten bijvoorbeeld verbonden met de energie van geld in je leven. Dit diagram helpt je om je huis Feng Shui in te richten

  1. De basisprincipes van de Feng Shui-elementen

De vijf basisprincipen van Feng Shui brengen evenwicht en levendige energie in alle delen van je huis. Wanneer je bijvoorbeeld meer welvaart en rijkdom wilt, dien je mee elementen van hout en water in het zuidoosten van je huis te plaatsen. Wanneer je een betere gezondheid wilt, dien je planten of houten meubels te plaatsen in het oosten van je huis. Enzovoort.

  1. Ontdek je geboorte-element van Feng Shui

Het moment dat je bent geboren, is erg belangrijk in Feng Shui. Het bepaald namelijk bepaalde elementen in deslaapkamer en feng shui oude leer. Ontdek daarom je geboortecijfer van Feng Shui en creëer een huis die de juiste energie voedt. Je kunt je Feng Shui geboortecijfer zelf ontdekken. Je dient passende elementen toe te voegen in je huis die overeenkomen met je geboorte-element. Wanneer je geboorte-element bijvoorbeeld vuur is, dien je de kleuren rood, oranje en geel toe te voegen in je huis en driehoekige vormen. Je kunt dan ook hout-elementen toevoegen in je huis, want vuur brand met hout.

  1. Ontdek je Kua-nummer en volg de aanwijzingen

Ontdek je eigen kua-nummer, want dit kan je helpen bij het juist inrichten van je huis. De geluksrichting die uit het kua-nummer duidelijk wordt kan je helpen om de juiste energie te krijgen in de inrichting van je woning. Pas bijvoorbeeld de positie van je bed, bureau, zitplaatsen en eethoek aan aan deze geluksrichting. Wanneer je kua-nummer bijvoorbeeld 1 is, kun je het beste de volgende richtingen gebruiken: zuidoost, oost, zuid, noord.

  1. Hou de kwaliteit van de energie in je huis altijd in de gaten

Let altijd op de energie in je huis en hoe deze energie je welzijnsniveau beïnvloedt. Voel je je lekker in je huis? Is er iets wat je stoort? Maar er een gewoonte van om de Feng Shui regels na te lopen. Dit is namelijk nauw verbonden met je eigen geluk en gezondheidsniveau. Wees verstandig en houd je huis gezond en gelukkig.

Feng Shui stappenplan voor je huis: samenvatting

Wanneer je de zeven stappen voor een Feng Shui huis onder de knie hebt, kun je de diepere niveaus van de oude Feng Shui-leer gaan verdiepen. Je kunt je bijvoorbeeld gaan richten op de jaarlijkse bewegingen van de Feng Shui-sterren of energieën. Maar zorg ervoor dat je begint met bovenstaande basisstappen en dat je plezier hebt in dit proces, maar vooral dat je geluk haalt uit de resultaten van het Feng Shui inrichten van je huis.

Houd voor ogen dat het ontzettend fijn is om in een huis te wonen die positieve energie uitstraalt. Zodat je jezelf helemaal kan opladen en je fijn en gelukkig kan voelen in je eigen woning. Dat is waar Feng Shui uiteindelijk om draait.