Interieur Design Trends voor herfst 2018

Interieur Design Trends voor herfst 2018

december 21, 2018 Uit Door wetering

Wanneer het weer verandert, de kou weer oprukt en we weer graag binnen in huis verblijven, zijn ontwerpbureaus voorbereid op het nieuwe stijlvolle seizoen. De herfst is zeker stijlvol. Van gebogen banken tot het aanbrengen zwarte accenten in de keuken en een wereldwijd opkomende ‘nomadische’ stijl. Er staat ons veel te wachten in de herfst 2018 wat betreft het interieurontwerp. We zetten het graag voor je op een rijtje. Lees je mee?

Gebogen banken

Het is een nieuw fenomeen die buitengewoon slim is. De gebogen bank lost namelijk een eeuwenoud dilemma op in het interieur.

  1. Je hoeft ten eerste nooit meer naar de lelijke platte achterkant van de bank te kijken.
  2. Ten tweede kan iedereen die op de gebogen bank zit elkaar zien, wat een stuk prettiger is tijdens een gesprek.
  3. Ten derde voegt de curve in de bank een verrassende harmonie en orde toe aan de kamer.

De gebogen banken werden tijdens het Victoriaans tijdperk al gebruikt. Vrouwen konden in die tijd moeilijk plaatsnemen op de bank door hun enorme jurken. De gebogen bank voegde comfort toe aan de gesprekken in de woonkamer.

Ook tegenwoordig zijn woonkamers de plekken waar sociale interactie plaatsvindt. Kent u het fenomeen waarbij ieder gezinslid stil voor zich uitkijkt naar de tv? Door de tv en de smartphones praten we minder met elkaar. Met een gebogen bank brengt u letterlijk een verbetering aan in uw woonkamer. Het maakt van de woonkamer weer de sociale plek van het huis. Dat is prettiger wonen.

Moderne, neutrale tinten

Veel mensen vinden het prettig om omringd te zijn door neutrale kleuren, in tegenstelling tot felle, uitspringende kleuren. Door textuur, natuurlijke kleuren, eenvoudige vormen en metalen afwerking in lagen over elkaar heen te gebruiken, kan een standaard neutraal palet worden verheven tot een neutrale ruimte met een moderne uitstraling. Probeer het maar eens en maak je eigen collage met neutrale kleuren, maar verschillende structuren en patronen.

Marmer is weer een designtrend

Veel mensen wonen in historische woningen. Dan wil je wellicht de charme van het huis waarin je leeft marmer als trendbenadrukken. Een van de manieren om dit te bereiken, is door klassieke en tijdloze materialen te gebruiken. Bijvoorbeeld een marmeren salontafel, die perfect kan passen bij een open haard die is bekleed met originele tegels. Maar marmer doet meer. Het biedt een verfrissende visuele balans tussen de warme houttinten en honingkleurig leren bekleding van meubels, zoals van een bank. Het marmer is een object wat de rest bij elkaar bindt. Uniek, tijdloos en verrassend rustgevend wanneer het wordt gecombineerd.

Eenkleurig brengt warmte en comfort in de slaapkamer

Door diepe, donkere, warme, effen kleuren te gebruiken en dit door te voeren in alles, worden de objecten in de kamer verenigd tot één geheel. Dit geeft een gevoel van warmte en comfort. Een monochrome kleur op de muur is een hele mooie achtergrond voor een bordeaux fluwelen bank, rijk gekleurde kunst, een opvallende vervulde spiegel en een mooie houten kast.

Geometrische patronen

Geometrische patronen zijn altijd trendy geweest, omdat deze op zowel een moderne als klassieke manier kunnen worden gebruikt. In de klassieke vorm is het afkomstig van oude Romeinse marmeren vloeren. Daarmee passen geometrische vormen perfect in huizen met veel antiek. In de 20e eeuw werden geometrische vormen ook veel gebruikt, want het herinnert ons aan de wolkenkrabbers in art-deco stijl uit 1920, die rijk waren versierd met geometrische vormen en koperen accessoires. Maak het niet te druk, en houdt de muren en vloeren wit en schoon. Het ziet er jong, verfrissend en verfijnt tegelijk uit, maar is wel afhankelijk van een ziel die aan de ruimte moet worden toegevoegd.

De wereldreiziger

Breng verschillende lagen aan in de ruimte, compleet met veel structuren, vintage en unieke stukken om een lichte kleuren voor interieurpersoonlijke, unieke ruimte te creëren. Een goede manier is om je door een mondiale nomade te laten inspireren. Gebruik wat je zelf al hebt van plekken over de hele wereld en vul dit aan door wat je in antiekwinkels en op markten kunt vinden.

Gebruik zwart in de keuken

De kleur zwart is klassiek en verfijnd, maar ook elegant. Het zorgt voor herdenkbare, kunstzinnige momenten.

Laat organische aardse tinten zien

Wanneer kleur afwezig is in de ruimte, is het altijd belangrijk om textuur ten overvloede te laten zien, om hiermee beweging toe te voegen in de ruimte. Dit geldt ook wanneer je verschillende neutrale tinten gebruikt in de ruimte. Breng daarom verschillende lagen aan van organische en gedessineerde elementen: kussens op de bank, accessoires op de muur, details in het meubilair en andere objecten. Breng je eigen smaak hierin aan. Gebruik natuurlijke texturen, vloeiende vormen en rustige, heldere kleuren.

Natuurlijke tinten met beige kleuren

laat aardtinten zienWil jij graag een comfortabele woonruimte die net zo organisch en verfijnd aanvoelt als buiten? Gebruik dan bepaalde kleurpaletten, zoals paardenrood, kamelenkleuren, zandkleuren, olijfgroen en bruin. Gebruik meubels die vintage zijn of door vintage zijn geïnspireerd. Bijvoorbeeld een goudbruine, fluwelen, lederen stoel. Het kleurenpalet is volledig geïnspireerd door de natuur en brengt als het ware het buitenleven naar binnen. Dit kan ook worden gereflecteerd door de kunst die je gebruikt in de ruimte.

Opvallende vloerkleden met grafische ontwerpen

Brengt visuele texturen toe aan de charme van een oude boerderij. Dit kun je doen door opvallende vloerkleden te gebruiken met grafische ontwerpen verwerkt in het ontwerp van het vloerkleed. Het kunnen klassieke patronen zijn, maar ook gedurfde patronen. Dit past perfect bij rustgevende, rustieke houten meubels en voorwerpen en voegt moderne, grafische elementen toe aan een aparte ruimte binnen je woonkamer.

Gemengde materialen en maximalisme

Niks geen minimalisme. Verwijs juist naar de rijke esthetiek van de oude Engelse privéclubs voor succesvolle en rijke zakenmannen in Londen. De interessante visuele resultaten worden versterkt door de gelaagdheid van verschillende patronen, kleuren en culturele referenties. Een wiswas van alles, maar toch heel zorgvuldig gekozen en gecombineerd. Alles draagt bij aan de huidige trend van maximalisme. Lekker veel. Druk mag ook, maar niet te druk. Door de verschillende texturen, patronen en kleuren toch zorgvuldig bij elkaar te kiezen, behoud je een geheel. Toch mag je lef tonen en eens even gek doen.